Cartofi frantuzesti, cu afumatura


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Cartofi frantuzesti, cu afumatura


Cartofi frantuzesti, cu afumatura

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 2117 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de luni
Meniul de vineri
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1,5 kg cartofi
300 g kaizer afumat
300 g branza telemea
200 g cascaval
200 ml smantana
3 oua
sare
piper
marar / patrunjel
80 g unt


Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaja si-i fierbem ( nu foarte tare ), apoi ii feliem. Ungem un vas de yena cu unt si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer si branza telemea faramitata. Intre straturi condimentam cu piper si sare. ( daca telemeaua si kaizerul sunt sarate, cartofi-si vor lua sare de la acestea, nefiind nevoie sa adaugam sare in mancare). Repetam iar cu un strat de cartofi, altul de kaizer si branza, pana terminam ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Radem cascavalul si-l imprastiem peste ultimul strat de cartofi. Batem 3 oua crude cu smantana si putina sare ( sau delikat ) si turnam totul in vas, avand grija sa acoperim intreaga suprafata. Ne jucam apoi la decorat, cu piper, marar/patrunjel, sos de rosii si/ sau ce mai avem la indemana. Dam la cuptor pentru cca 40-50 minute, la foc potrivit.



0
Comentarii si intrebari la: Cartofi frantuzesti, cu afumatura

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...