Cartofi la cuptor cu bacon si ierburi


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Cartofi la cuptor cu bacon si ierburi


Cartofi la cuptor cu bacon si ierburi

Rating   ( 4 voturi)

4 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 5452 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de sambata
Meniul de sambata
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

4 cartofi albi de marime medie cu tot cu coaja, 4 catei de usturoi, 6 felii de bacon de buna calitate, o mana de frunze de salvie proaspata, o mana de cimbrisor proaspat, un fir de rozmarin proaspat, ulei de masline, unt, sare si piper.


Mod de preparare:

Incingeti cuptorul. Spalati cartofii cu tot cu coaja si stergeti-i cu un prosop de hartie. Ungeti cartofii cu ulei de masline, apoi frecati-i cu sare de mare grunjoasa.
Intepati cartofii cu o furculita si puneti-i in cuptor la foc mic ( aproximativ o ora, pana cand se coc ). In timp ce cartofii sunt la cuptor, taiati bacon-ul fasii si prajiti-l intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Cand s-a rumenit bine, scoateti bacon-ul intr-un castron. Scoateti cartofii cand sunt gata si lasati-i pe o farfurie timp de 5 minute.
In acest timp, incingeti tigaia in care ati facut bacon-ul si puneti in ea toate ierburile impreuna cu usturoiul. ( Nu va speriati daca incep sa pocneasca ). Nu le tineti pe foc mai mult de 10 secunde. Scoateti-le pe un servetel de hartie.
Crestati cartofii cu un cutit formand o cruce deasupra si apasati cu degetele pe cele 4 sferturi rezultate facand coaja sa alunece. In felul acesta, obtineti un cosulet in care puneti un cub de unt, bacon-ul prajit si ierburile cu usturoiul repartizandu-le in mod egal. Puneti cate 2 cartofi pe farfurie ; presarati sare de mare si piper dupa gust si stropiti-i cu ulei de masline. Va recomand sa puneti alaturi un pahar de vin rosu, sec.



0
Comentarii si intrebari la: Cartofi la cuptor cu bacon si ierburi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...