Chifle cu orez si linte


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Chifle cu orez si linte


Chifle cu orez si linte

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: paulamadalina


Reteta vizualizata de: 1825 ori

Vezi toate retetele bucatarului (42)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de joi
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

125 g orez alb cu bobul lung, 100 g linte verde sau rosie, 1 l supa de legume sau apa, 4 linguri ulei de masline, 1 ardei rosu mic curatat si taiat cubulete, 60 g branza cheddar maturata rasa, 1/2 lingurita sare, piper negru, 2 linguri faina, 2 oua batute, 125 g miez de paine integrala sau pesmet, 6 chifle cu seminte de susan taiate in doua si prajite, 4 linguri maioneza, 1 ceapa rosie mica taiata rondele separate, 1/2 miez salata iceberg taiata fin sau varza rosie, 1 castravete verde taiat felii.


Mod de preparare:

Se pun orezul, lintea si supa la fiert. Cand dau in clocot, se micsoreaza flacara se acopera si se fierb 25 minute sau pana cand lintea este fiarta si tot lichidul este absorbit. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste ardeiul. Se ia tigaia de pe foc si se adauga orezul si lintea fierte, apoi branza si se sareaza si se pipereaza. Amestecul se intinde pe o farfurie umeda, obtinandu-se un strat rotund cu diametrul de 20 cm si se pune la frigider 2 ore. Se impart in 6 orezul si lintea racite. Se formeaza chiftele care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in restul de ulei. Se scot pe un servet de hartie absorbant. Se intinde maioneza pe chiflele prajite,se pun bucatile de orez si linte pe jumatatea de jos a fiecareia. Se orneaza cu ceapa, salata (varza) si castravete, apoi se acopera cu partea de sus a chiflei si se servesc.



0
Comentarii si intrebari la: Chifle cu orez si linte

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...