Chiftelute de vinete


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Chiftelute de vinete


Chiftelute de vinete

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2086 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

800 gr de vinete proaspete
2 oua
100 gr de branza
100 gr de cascaval
1 ceapa
sare
piper
ulei
2 linguri mari de faina
cateva frunze de salata
zeama de la o lamaie


Mod de preparare:

Se coc vinetele ca pentru salata, se curata de coaja si se lasa la scurs cel putin 30 de minute. In acest timp se amesteca ouale cu faina, branza rasa, sare si piper. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins la foc mic, pana cand devine sticloasa. Se scurge de ulei si se adauga in amestecul facut mai devreme.
Se adauga vinetele scurse bine si tocate la robot sau manual cu un tocator de lemn. Se amesteca bine. Intr-o tigaie mare se incinge ulei si cu o lingura se ia din compozitia de vinete si se pun chiftelute la prajit. Cand se rumenesc pe o parte, se intorc cu o paleta si pe partea cealalta.
Se scot pe un platou acoperit cu cateva straturi de servete de hartie, pentru a se scurge bine uleiul. Cand sunt inca fierbinti, se presara deasupra cascavalul ras fin.
Chiftelutete de vinete se servesc calde sau reci, impreuna cu o salata verde stropita cu zeama de lamaie si putina sare.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute de vinete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...