Ciuperci umplute


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Ciuperci umplute


Ciuperci umplute

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 1101 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de duminica
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg. ciuperci champignon (cu p?„?’l?„?’ria mai mare), 2 cepe, ca??β„?caval ??β„?i/sau telemea ras?„?’, ulei, frunze de p?„?’trunjel, sare ??β„?i piper.


Mod de preparare:

Ciupercile se spal?„?’ ??β„?i li se desfac codi??β€?ele, apoi se a??β„?eaz?„?’ cu lamelele în jos pe prosoape de hârtie ca s?„?’ se usuce. Ceapa, t?„?’iat?„?’ m?„?’runt, se c?„?’le??β„?te în pu??β€?in ulei pân?„?’ când devine sticloas?„?’, apoi se adaug?„?’ cozile de ciuperci t?„?’iate m?„?’runt ??β„?i un varf de cu??β€?it de piper. Se las?„?’ s?„?’ fiarb?„?’ acoperite, la foc mic pân?„?’ când se înmoaie bine ??β„?i scade toat?„?’ apa pe care au l?„?’sat-o, apoi se presar?„?’ sare dup?„?’ gust ??β„?i frunze de p?„?’trunjel t?„?’iate m?„?’runt. P?„?’l?„?’riile ciupercilor se a??β„?eaz?„?’ unele lâng?„?’ altele cu lamelele în sus într-o tav?„?’ pe hârtie de copt. În ele se repartizeaz?„?’ cozile de ciuperci cu ceapa, apoi deasupra se presar?„?’ ca??β„?caval sau telemea ras?„?’ (eu am f?„?’cut jum?„?’tate cu ca??β„?caval, jum?„?’tate cu telemea ??β„?i ne-au pl?„?’cut ambele variante). Tava se d?„?’ la cuptor la 180??°c pt. cca 30 min. Se pot servi calde sau reci.



0
Comentarii si intrebari la: Ciuperci umplute

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curΔƒΕ£Δƒ bine, se spalΔƒ sub jet de apΔƒ rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...