Cornulete cu cascaval


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Cornulete cu cascaval


Cornulete cu cascaval

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 1044 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de marti
Meniul de luni
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 g faina, 200 g unt, 1 ou, 25 g drojdie, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 3-4 linguri smantana, 1 lingurita zahar, cascaval, 1 ou pentru uns deasupra.


Mod de preparare:

Faina o amestecam cu sarea si zaharul, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si acoperim. Lasam 15 minute, dupa care adaugam untul taiat bucatele, oul, smantana si treptat laptele. Framantam aluatul, trebuie sa iasa elastic si nelipicios, acoperim si lasam cca 1 ora sa creasca. Se intinde o foaie si se taie triunghiuri, asezam cate o feliuta de cascaval pe partea lata si rulam strans (ca sa evitam sa curga cascavalul). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu oul batut cu 1 lingura lapte. Dam tava la cuptor cca 25 min pana se rumenesc frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Cornulete cu cascaval

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...