Crochete de gris cu parmezan


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Crochete de gris cu parmezan


Crochete de gris cu parmezan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 1181 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de sambata
Meniul de vineri
Meniul de vineri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

500ml lapte, 125g gris, 2 oua, faina, ulei, 100g parmezan, pesmet, sare, piper.


Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert. Cand acesta a inceput sa fiarba, se adauga grisul in ploaie, sare si putin piper, se amesteca bine si se pune la racit. Apoi se amesteca cu un ou batut bine si cele 100g de parmezan. Pe o planseta de lem se pune faina si se ia din compozitia de gris, se fac bilute care se dau prin faina, formandu-se crochete. Intr-un castron batem cel de-al doilea ou si separat punem pesmetul pe un platou. Punem uleiul la incins, dam crochetele prin ou si dupa aceea prin pesmet si le punem la prajit la foc mic. Cand sunt rumenite, le scoatem pe o farfurie pe care am pus in prealabil un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc alaturi de legume trase la tigaie.



0
Comentarii si intrebari la: Crochete de gris cu parmezan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...