Drob de ied



Drob de ied

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 869 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Maruntaiele unui ied, prapurele, capul iedului curatat si spalat, 1/2 kg carne care cade la transat, matele curatate si spalate, 5 cepe mari, 15 oua, 5 legaturi ceapa verde, 5 legaturi usturoi verde, 2 legaturi patrunjel verde, sare, piper, 5 felii de franzela inmuiate in lapte, o lingura de otet, 100 g untura.


Mod de preparare:

Matele se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de otet. Maruntaiele se spala, se taie bucatele si se fierb in apa cu sare (separat). Capul de ied si carnea se pun la fiert in apa cu sare (separat), iar cand este gata se ia carnea de pe oase. 10 oua se fierb tare. Ceapa, usturoiul verde, ceapa verde si verdeata se pun la calit in untura. Toate se lasa la racit. Cand sunt reci se trec toate prin masina de tocat carne, impreuna si cu miezul de franzela bine stors si se adauga 5 oua crude, sare si piper. Se aranjeaza prapurele (tinut in prealabil in apa calduta) intr-un vas de cuptor uns, se pune jumatate din compozitie, se aranjeaza frumos ouale fierte, racite si curatate, iar deasupra se pune restul de compozitie. Se niveleaza, se acopera cu marginile prapurelui si se da la cuptor pentru aproximativ 30-45 minute. Rece, se taie felii.



0
Comentarii si intrebari la: Drob de ied

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Omleta in crusta de malai

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit...

Sandvis curcan

Ungem felia de paine cu crema de branza. Taiem doua felii de castravete,pentru ochi. Folosim...

Sandvis brad

Feliem carnatul. Taiem cascavalul in bucatele. Taiem castravetele cu tot cu coaja,marimea sa...

Sandvis dulce

Ungem felia de paine cu cubul de branza,iar peste punem crema de ciocolata. Ornam cu kiwi si...

Sandvis sah cu ciocolata si fructe

Ungem felia de paine cu crema de branza si apoi cu ciocolata. Fructele se vor taia in bucati...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...