Pachetele de primavara


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Pachetele de primavara


Pachetele de primavara

Rating   ( 1 voturi)

3 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1994 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de vineri
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: China
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Pentru umplutura: 500 g piept de pui, varza chinezeasa (taiata fideluta), 1 morcov mai mare dat pe razatoare, 2-3 buc. ceapa verde, 3-4 ciuperci Champignon taiate felii subtiri, 2-3 linguri sos de soia, 1 catel de usturoi maruntit, un varf de condiment, ½ lingurita praf de ghimbir sau 1 lingurita ghimbir proaspat razuit, 1 lingurita ulei de susan. Pentru foi: foile de placinta, sos de soia, pasta de ardei iute si catei de usturoi taiati in doua, albus de ou. Pentru prajit: ulei vegetal, 2 catei de usturoi.


Mod de preparare:

Intai de toate, incingeti intr-o tigaie (daca aveti wok, cu atat mai bine) uleiul vegetal si lingurita de ulei de susan. Puneti si cei doi catei de usturoi curatati dar intregi, si lasati-i pana devin aurii. Stingeti focul si puneti tigaia de-o parte. Uleiul va primi acea aroma autentica “chinezeasca”, de usturoi prajit. Carnea de pui tocata se condimenteaza cu arome, usturoi maruntit, sos de soia, ulei de susan si ghimbir si se lasa sa stea circa 30 minute. Se pune apoi la calit intr-o tigaie cu ulei vegetal impreuna cu ciupercile. Lasam la calit circa 5 minute, dupa care adaugam doar partea alba de la ceapa, taiata rondele subtiri si mai lasam 2-3 minute. Eventual mai punem 1 lingura sos de soia. La sfarsit se pune varza, morcovul dat pe razatoare si cozile de ceapa verde taiate fasii subtiri. Amestecam bine si luam de pe foc lasam sa se raceasca cateva minute. Foile de placinta, luate dublu, se taie in patrate de 15 x 15 cm, se ung pe margine cu albus de ou. Umplutura se pune in mijoc, dupa care impaturim foile sub forma de pachetel se prajesc foarte scurt in uleiul cu usturoi dinainte pregatit (scoatem intai usturoiul), bine incins, pana devin aurii, dupa care se pun pe servetele ca sa se scurga de ulei. Le servim cu sos de soia si pasta de ardei iute.



0
Comentarii si intrebari la: Pachetele de primavara

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...