Raci cu maioneza si aspic


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Raci cu maioneza si aspic


Raci cu maioneza si aspic

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 962 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

36 cozi de raci sau 600-700gr homari, 2 galbenusuri, sare, piper, zeama de lamaie , 1/2 litru aspic, 100gr ulei, mustar, 3 funduri de anghinare, 18 forme de tarte ovale, 2 salate verzi.


Mod de preparare:

Se face o maioneza din doua galbenusuri, mustar, 60 gr ulei, sare si zeama de lamaie. Se amesteca cu racii si anghinarea, toate taiate marunt. Aspicul se topeste, se pune cate putin in forme si cand s-a intarit se pun in fiecare forma cate doua cozi de raci, apoi cate o lingura de maioneza. Se umple cu aspic si se da la frigider. Cand s-a intarit se rastoarna pe felii de paine prajita, care se asaza pe un platou garnisit cu foi de salata. Aspicul se desprinde mai usor de forma daca se inmoaie in apa calda.



0
Comentarii si intrebari la: Raci cu maioneza si aspic

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...