Tarta cu spanac


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Tarta cu spanac


Tarta cu spanac

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1048 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniu de primavara

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

Pentru foaie: 125g unt rece, taiat cubulete, 225g faina, 1 lingura apa. Pentru umplutura: 450 g spanac maruntit, 100 g ciuperci, 1 ceapa rosie maruntita, 3 oua, 1 cana lapte, 200 ml smantana, sare si piper, ulei de masline.


Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare se caleste ceapa, in putin ulei de masline, apoi adauga ciupercile, taiate felii, si cand sunt gata adauga si spanacul. Dupa 5 minute, adauga o cana de lapte si condimenteaza cu sare si piper. Mai lasa inca cateva minute la foc mic pana cand spanacul devine cremos. Se combina faina cu untul in asa fel incat sa se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adauga lingura de apa si framanta aluatul cu mana pana cand se omogenizeaza compozitia. Acopera aluatul si pune-l la rece pentru 10 min. Intinde aluatul pana cand e subtire de 1/2 cm, apoi aseaza aluatul intr-o tava de tarta si inteapa cu furculita din loc in loc. Pune in cuptor pentru 10 minute pana cand are o culoare aurie. Intre timp amesteca ouale cu smantana, apoi adauga compozitia de spanac si ciuperci si condimenteaza cu sare si piper. Toarna compozitia in tava cu aluat si lasa la cuptor timp de 20 min. Sau pana cand vezi ca e coapta pe deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu spanac

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...