Tartine cu creier


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Tartine cu creier


Tartine cu creier

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1772 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

200 gr creier de porc proaspat
1 paine de preferinta neagra
50 gr cascaval ras
20 gr unt
sare
piper
2 oua


Mod de preparare:

Creierul se lasa o ora in apa rece, pentru a se elimina sangele, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu sare. Se fierb ouale de la care se folosesc doar galbenusurile. Creierul se scurge de apa, se curata de pielite si se trece printr-o sita sau se piseaza bine cu o furculita. Se adauga galbenusurile pisate, cascavalul ras marunt, untul si piperul. Se amesteca bine. Daca doriti, puteti pune toate ingredientele in robotul de bucatarie. Compozitia rezultata se intinde pe feliile de paine prajita si se pot servi cu salata verde asezonata cu sare si zeama de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Tartine cu creier

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...