Tort aperitiv salam


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Tort aperitiv salam


Tort aperitiv salam

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Veronica22


Reteta vizualizata de: 1311 ori

Vezi toate retetele bucatarului (42)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 250gr faina, 80 gr masline negre tocate, 1 lingura de boia dulce, 1 lingurita condimente (oregano, cimbru, rozmarin), 2 catei de usturoi, 20 gr drojdie, 150 ml apa calduta, 1/2 lingurita zahar, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare. Pentru umplutura: 200 gr unt, 500 gr branza de vaci, 200 gr carnati uscati, 2 rosii, 150 gr felii de salam uscat, 50 gr masline verzi, 150 gr sunca de pui, cateva rosii cherry, 200 gr ciuperci oparite.


Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit 30-40 min. Dupa ce aluatul a crescut, se pune intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut 20 min si apoi se coace 30 min. Dupa ce s-a racit, se taie in doua. Se amesteca branza de vaci cu untul, se pune sare dupa gust. Crema se imparte in patru parti. Pui o parte din crema de branza pe blat, apoi un strat de felii de sunca de pui, putina crema de branza din nou peste sunca si apoi feliile de carnati, iar putina crema de branza si al doilea blat. Se imbraca tortul cu crema de branza, asezam pe laterale felii de salam uscat. Deasupra decoram cu salam, ciuperci, masline verzi, rosii cherry.



0
Comentarii si intrebari la: Tort aperitiv salam

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...