Bureti iuti la otet


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Bureti iuti la otet


Bureti iuti la otet

Rating   ( 11 voturi)

4 11

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 11169 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

bureti iuti, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, fire marar , apa, sare, otet. 


Mod de preparare:

Buretii se curata si se spala. Daca nu se doreste ca acestia sa fie prea iuti, se curata de lamelele albe de pe palariile buretilor (din interior). Buretii spalati foarte bine se lasa la scurs intr-o sita. Se pune apa la fiert cu apa (2% sare). Se oparesc in apa clocotita unde se tin aproximativ 5 minute. Se lasa sa se scurga intr-o sita. Cand s-au racit se taie. Printre bureti se pun si catei de usturoi si fire de marar, boabe de piper si de dafin. Se prepara otetul, adaugand la fiecare litru de otet de 9 grade, un litru si jumatate de apa, 25 g sare la fiecare litru de lichid si se fierbe in clocote. Amestecul se toarna peste bureti. Se adauga la fiecare borcan un strat de ulei de 1-2 cm. Borcanele se inchid cu capac sau cu 2 straturi de celofan si se asaza la pastrat la loc racoros.



0
Comentarii si intrebari la: Bureti iuti la otet

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...