Castraveti murati in saramura


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Castraveti murati in saramura


Castraveti murati in saramura

Rating   ( 22 voturi)

4 22

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 45253 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Maroc
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

castraveti cornison proaspeti
sare mare neiodata
usturoi
radacina de hrean
1 lingura de otet pentru fiecare borcan
1 legatura de marar uscat


Mod de preparare:

Indiferent de marimea borcanelor in care murati castravetii, regula este ca la 1 litru de apa sa se puna o lingura mare cu varf de sare neiodata, iar la 5 litri de apa mai puneti suplimentar 1-2 linguri de sare. Castravetii pentru murat trebuie alesi de marime cat mai mica, dar cel mai important este ca ei sa fie proaspeti (sa aiba tepii tari si eventual florile galbene inca prinse de ei). Castravetii se spala bine, si se inlatura dintre ei orice castravete care este rupt sau lovit, deoarece acesta in mod sigur se va inmuia.
Dupa ce s-au spalat castravetii, se curata cativa catei de usturoi, va trebuie cam 7-8  la un borcan de 5 litri, apoi se curata radacinile de hrean si se taie bastonase de app 4-5 cm lungime (se pun cam 7-8 bastonase la un borcan de 5 litri). Borcanele trebuie sa fie spalate cu detergent si clatite bine. In fiecare borcan se aranjeaza straturi de castraveti, va sfatuiesc sa puneti borcanul in pozitie orizontala si sa asezati castravetii de asemenea orizontal, unii langa altii, cat mai inghesuiti. Dupa ce asezati primul strat de castraveti, puneti printre ei 3-4 catei de usturoi si 3-4 bucati de hrean. Continuati pana umpleti tot borcanul, fortand pentru a incapea cat mai multi - ei se vor inmuia dupa ce se pune apa si atunci se va face loc in fiecare borcan. 
Se pregateste saramura: intr-o oala se masoara o cantitate de apa si se pune sarea, asa cum v-am spus mai sus. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Atunci se ia cu un polonic din saramura si se toarna peste castraveti, pana cand se umple bine borcanul. Se pune capacul, fara a-l strange foarte bine si se pun borcanele pe o tava pentru 3-4 zile. In fiecare zi, se toarna apa din borcane intr-o cratita si se fierbe, dupa care se pune la loc peste castraveti. Se repeta operatiunea de trei ori. Ultima data, dupa ce apa a fost pusa in borcane, deasupra se pune cate o lingura de otet (daca e borcan de 5 litri se pot pune 2 linguri) si crengute uscate de marar, pe care incercati sa le puneti cat mai bine pentru a tine in saramura toti castravetii. Se strang bine capacele si borcanele se pun la pastrare intr-un loc racoros si intunecos. Peste 10-14 zile vor fi acri. Va sfatuiesc dupa ce desfaceti un borcan de castraveti sa-l puneti in frigider, daca nu incape, scoateti o parte din castraveti cu zeama cat sa-i acopere intr-o cratita sau intr-o caserola si puneti-o la frigider. Castravetii murati sunt buni reci. Aceasta reteta de castraveti murati este verificata si veti avea niste castraveti gustosi, sarati atat cat trebuie si tari pentru toata iarna. Puteti pune castraveti la murat si primavara sau vara, vor fi acri in maxim o saptamana.

 



0
Comentarii si intrebari la: Castraveti murati in saramura

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...