Castraveti picanti cu sfecla rosie


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Castraveti picanti cu sfecla rosie


Castraveti picanti cu sfecla rosie

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 782 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg castraveti
1 sfecla rosie de marime medie
1 ardei iute mare
o bucata hrean
o mana de frunze de visin
marar uscat flori si tulpini
seminte de mustar
pentru saramura : o lingura sare la 1 litru de apa


Mod de preparare:

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri. Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare. Ardeiul iute se taie felii. Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri. Frunzele de visin se spala. Punem intr-un castron castravetii impreuna cu sfecla si ardeiul iute , amestecam bine. Pe fundul borcanelor punem cateva seminte de mustar impreuna cu florile de marar apoi punem compozitia de legume rezultata. Hreanul se pune printre legume , dupa plac. Cand s-au umplut borcanele , se pun cateva frunze de visin deasupra apoi se fixeaza compozitia cu cateva betisoare de marar pentru a nu se ridica in timp ce turnam saramura. Se prepara saramura punandu-se pe foc apa impreuna cu sarea. Cand aceasta fierbe , se opreste focul si cu un plonic se toarna in borcane , peste compozitia de legume. Se pastreaza la loc racoros in camara. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Castraveti picanti cu sfecla rosie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...