Compot asortat


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Compot asortat


Compot asortat

Rating   ( 1 voturi)

3 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1387 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg mere, 1 kg pere, 1 kg nectarine, 1 kg struguri, zahar, apa.


Mod de preparare:

Desfacem strugurii de pe ciorchine bob cu bob si ii spalam. Eu am folosit struguri din soiul muscat hamburg fiindca sunt foarte aromati si dau un gust deosebit compotului. Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem feliute. Scoatem cotoarele merelor si perelor (eu am folosit un cutit special ptr asa ceva), le taiem cubulete si pe masura ce le taiem le punem intr-un vas cu apa in care am stors zeama de la o lamaie ca sa nu se innegreasca. Intr-un vas mare amestecam toate fructele. Spalam borcanele bine si le punem in cuptorul incins ca sa se usuce. Umplem borcanele trei sferturi cu fructe si adaugam in fiecare borcan cate doua linguri de zahar. Daca va plac compoturile foarte dulci puteti adauga mai mult, eu am pus doar doua fiindca il prefer dulce-acrisor. Completam borcanele cu apa, infiletam foarte bine capacele si agitam putin sa se topeasca zaharul. Pe fundul unui vas punem un prosop, punem borcanele si adaugam apa pana la jumatatea acestora. Punem pe foc pana ce zeama incepe sa capete culoare. Nu le lasati foarte mult la fiert ca sa nu se sfarame fructele. Lasam in apa sa se raceasca borcanele apoi le scoatem si dupa ce s-au zvantat le punem in camara. Merg de minune iarna fie consumate ca atare, fie la salatele de fructe, fie la un tort diplomat, tarte cu fructe, etc.



0
Comentarii si intrebari la: Compot asortat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...