Compot de afine


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Compot de afine


Compot de afine

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1840 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 kg afine, 1 kg zahar.


Mod de preparare:

Se spala afinele, se pun intr-un castron si se presara cu zahar. Se lasa sa stea 3-4 ore sau pana zaharul se topeste si afinele isi lasa zeama. Se pun afinele in borcane, umplandu-se pana la gura acestora si se toarna peste ele siropul format. Nu se adauga apa. Se acopera borcanele si se sterilizeaza 30 minute.



0
Comentarii si intrebari la: Compot de afine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Zarzavat pentru supe si ciorbe

Se curata morcovul, pastarnacul, telina, patrunjelul. Se spala bine si se taie cubulete de...

Zacusca de gogosari cu morcovi

Se pun la copt gogosarii si vinetele, se scot intr-un vas si se presara cu sare. Gogosarii se...

Salata de conopida si ardei

Otetul impreuna cu uleiul, zaharul si pasta de tomate le-am pus la foc, lasandu-le sa fiarba...

Hrean in otet

Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare. Poate ar fi...

Castraveti in saramura

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...