Conopida murata in otet cu sfecla rosie


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Conopida murata in otet cu sfecla rosie


Conopida murata in otet cu sfecla rosie

Rating   ( 5 voturi)

4 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 7038 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

conopida, sfecla rosie, 2 ardei iuti, 2-3 catei usturoi, boabe de mustar, frunze de telina,  marar uscat, radacina hrean, boabe piper, sare, zahar.


Mod de preparare:

Conopida aleasa trebuie sa fie alba, sanatoasa si proaspata. Aceasta se rupe in buchetele, se spala, apoi se lasa o ora in apa fierbinte cu sare. Sfecla rosie se curta, se spala si se taie rondele subtiri. Ardeii iuti se taie marunt. Cateii de usturoi se curata, se spala si se taie fiecare in doua. Conopida se scoate din apa cu sare, se clateste, apoi se aranjeaza cat mai compact in borcan. In locurile ramase libere se asaza sfecla rosie, ardeii iuti, cateii de usturoi. Dupa ce s-au aranjat toate legumele se pun boabele de mustar. Se aranjeaza deasupra frunzele de telina si mararul uscat. Radacina de hrean se curata, se spala, se taie in doua pe lung si se pune in cruce peste toate ingredientele din borcan. Intr-un vas se prepara solutia, respectand urmatoarea compozitie: 1 litru otet cu 2 litri de apa, cate o lingura de sare si cate 10 g zahar la fiecare litru de lichid, boabe de piper. Solutia se fierbe si dupa 3-4 clocote se toarna fierbinte in borcan, peste conopida. Imediat borcanul se leaga cu doua randuri de celofan sau se inchide cu capacul si se lasa sa se raceasca, apoi se pune la pastrare in locuri racoroase si uscate.



0
Comentarii si intrebari la: Conopida murata in otet cu sfecla rosie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...