Conopida si gogonele in otet


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Conopida si gogonele in otet


Conopida si gogonele in otet

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 452 ori

Vezi toate retetele bucatarului (644)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 conopida mare, de aproximativ 1 kg, 5-6 gogonele, 500 ml de otet, 1/2 lingurita de piper boabe, 3 linguri de zahar, cate 2 boabe de coriandru per borcan, sare grunjoasa, neiodata, pentru muraturi.


Mod de preparare:

Se curata cu atentie conopida, pe care apoi o speli in mai multe ape si o desfaci in buchetele. Asaza buchetelele de conipida intr-un vas adanc si acopera-le cu apa cu sare. Se lasa la inmuitat circa 15 minute. Intre timp se spala bine gogonele si se taie fiecare gogonea in 4. Intr-o oala se amesteca otetul cu 500 ml de apa, o lingurita de sare, piperul, zaharul si coriandrul. Se pune amestecul la foc si se lasa pana cand e pe punctul de a fierbe. Dupa ce a dat in clocot, se da focul la minim si se pune la fiert, in amestecul de otet, buchetele de conopida, circa 5 minute, pentru oparire. Se scoate conopida si se pune la scurs, apoi se procedeaza la fel si cu gogonelele. Se baga conopida si gogonele in borcane si se toarna peste ele amestecul de otet, avand insa grija sa nu se depaseasca margine de unde incepe gatul borcanului. Se inchid borcanele ermetic, fie cu capace, fie cu strat dublu de celofan si apoi se dau la cuptor 30 de minute, pentru sterilizare. Cand se scot din cuptor, inca fierbinti, se lasa sa se raceasa intr-o patura, pana a doua zi.



0
Comentarii si intrebari la: Conopida si gogonele in otet

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Zarzavat pentru supe si ciorbe

Se curata morcovul, pastarnacul, telina, patrunjelul. Se spala bine si se taie cubulete de...

Zacusca de gogosari cu morcovi

Se pun la copt gogosarii si vinetele, se scot intr-un vas si se presara cu sare. Gogosarii se...

Salata de conopida si ardei

Otetul impreuna cu uleiul, zaharul si pasta de tomate le-am pus la foc, lasandu-le sa fiarba...

Hrean in otet

Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare. Poate ar fi...

Castraveti in saramura

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...