Dulceata de cirese amare


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Dulceata de cirese amare


Dulceata de cirese amare

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 885 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1,5 kg cirese amare, cantarite fara samburi
1 kg zahar
1 lamaie


Mod de preparare:

Se spala ciresele, se scot samburii, se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa aproximativ 10-15 ore. Se spala bine lamaia si se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se amesteca in compozitia de cirese cu zahar. Dupa ce s-a odihnit (10-15 ore) se aseaza vasul pe foc mic, se amesteca din cand in cand. Scoatem spuma atunci cand se formeaza si se fierbe asa aproximativ 5-6 ore. Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. Cand este gata dulceata o punem in borcane si le rasturnam cu capacul in jos. Acoperiti borcanelele cu prosoape uscate ca sa se raceasca lent si le lasati asa pana a doua zi.



0
Comentarii si intrebari la: Dulceata de cirese amare

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...