Dulceata de cirese


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Dulceata de cirese


Dulceata de cirese

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1103 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 kg de cirese cantarite fara samburi
1 kg de zahar
zeama de la o lamiae


Mod de preparare:

Am scos samburii cireselor cu aparatul de scos samburii. Ciresele cantarite fara samburi si zaharul le-am asezat intr-o oala cu fundul mai gros. Am scuturat oala, fara a amesteca, pana cand zaharul si ciresele s-au omogenizat si le-am pus la fiert la foc mic. In curand, fructele care au ramas intregi, rotunde, gratie aparatului cu care au fost curatate de samburi, vor pluti in sirop. Se lasa sa fiarba in continuare, stergand in permanenta marginea oalei cu un servet curat, umed, pentru a nu permite siropului ce adera pe marginile vasului sa se caramelizeze si sa schimbe gustul si culoarea dulcetii. In curand, va incepe sa se formeze spuma – e vorba despre impuritati continute de zahar, cu cat zaharul este mai pur, cu atat cantitatea de spuma e mai redusa. Spuma se indeparteaza cu grija, pe masura ce se formeaza. Se pare ca zaharul pe care l-am folosit eu a fost destul de impur. Dupa ce se indeparteaza spuma de cateva ori si incepe sa nu se mai formeze, se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Se fierbe dulceata in cotinuare; cand pare legata, se probeaza picurand de pe lingura, intr-un pahar cu apa rece cativa stropi, care trebuie sa isi pasteaze forma, ca niste boabe de roua, sa nu se imprastie. Dupa ce este gata , dulceata se pune fierbinte in borcane curate, uscate, se infileteaza capacele si se aseaza cateva minute cu capacul in jos, apoi se intorc si se pastreaza vreme indelungata, fara a fi nevoie de conservanti.



0
Comentarii si intrebari la: Dulceata de cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...