Dulceata de piersici


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Dulceata de piersici


Dulceata de piersici

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2452 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg piersici (cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si samburi)
1 kg zahar
1/2 l apa
30 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza
vanilie


Mod de preparare:

Se aleg piersici coapte, dar tari, care se desprind usor de pe sambure. Se curata de coaja cat mai subtire si se taie in jumatati sau in sferturi. Se adauga zeama de lamaie sau glucoza, o cuisoara, 2-3 bucatele de scortisoara sau 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se fierb la foc mijlociu. Se fierb pana cand se leaga siropul si piersicile plutesc in el pana la fundul cratitei (cand se ia de pe foc). Se face proba, daca siropul este legat si daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se racoreasca acoperita si apoi se pune in borcane.



0
Comentarii si intrebari la: Dulceata de piersici

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...