Dulceata de trandafiri


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » dulceata de trandafiri


Dulceata de trandafiri

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2113 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

500-700g petale de trandafiri (parfumati)
1 kg zahar
1/2 l apa
o lingura miere de albine (100 g)
zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 g glucoza
2 cuisoare
1-2 bucati scortisoara nemacinata
vanilie.


Mod de preparare:

Petalele de la fiecare trandafir se aseaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte. Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama de lamiie sau glucoza. Acestea au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie prea tare la fiert si, de a inviora culoarea. Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc pana cind se topeste si, cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult. Dulceata se fierbe, pana cand se leaga. Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pana in fundul cratitei. Atunci cratita se ia de pe foc. Daca se fierbe prea mult, zaharul se caramelizeaza si culoarea devine galbuie.



0
Comentarii si intrebari la: Dulceata de trandafiri

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...