Dulceata din fructe de soc


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Dulceata din fructe de soc


Dulceata din fructe de soc

Rating   ( 2 voturi)

5 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mihaela21


Reteta vizualizata de: 1637 ori

Vezi toate retetele bucatarului (25)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1/2kg boabe de soc
un kg zahar
600ml apa
3 felii lamaie


Mod de preparare:

Se prepara intai siropul, prin fierberea apei si a zaharului. Se fierbe pana ce se leaga usor si apoi se trage de pe foc si se lasa 10 minute sa se racoreasca. In siropul usor racit se pun boabele de soc spalate si curatate, apoi cratita se aseaza din nou pe foc si se lasa pana ce se leaga bine. La final, se adauga lamaia. Dupa ce dulceata s-a racit, se pune in borcane care se inchid cu capac sau se leaga cu celofan. 



0
Comentarii si intrebari la: Dulceata din fructe de soc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Zarzavat pentru supe si ciorbe

Se curata morcovul, pastarnacul, telina, patrunjelul. Se spala bine si se taie cubulete de...

Zacusca de gogosari cu morcovi

Se pun la copt gogosarii si vinetele, se scot intr-un vas si se presara cu sare. Gogosarii se...

Salata de conopida si ardei

Otetul impreuna cu uleiul, zaharul si pasta de tomate le-am pus la foc, lasandu-le sa fiarba...

Hrean in otet

Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare. Poate ar fi...

Castraveti in saramura

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...