Fasole verde murata cu ardei iute


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Fasole verde murata cu ardei iute


Fasole verde murata cu ardei iute

Rating   ( 5 voturi)

2 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Mamon


Reteta vizualizata de: 10338 ori

Vezi toate retetele bucatarului (10)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg fasole verde pastai subtiri, 300 gr ardei iute (rosu), otet, sare, zahar, borcane de 800 ml (din cantitatile de mai sus ies 4-5 borcane).


Mod de preparare:

Fasolea se spala, se curata de codita si se rupe jumatati. Ardeiul iute se spala si i se taie coditele. In borcanele curate se aseaza straturi de fasole si ardei iute, ca in fotografii. Ardeii se pun in functie de cat de picanta doriti sa iasa. Dupa ce ati terminat de aranjat borcanele, se pune deasupra fiecaruia 1 lingura de zahar si o lingura de sare grunjoasa (neiodata). Se toarna putin otet - cam 1-1,5 cm de otet in fiecare borcan, apoi se completeaza cu apa. Se inchid borcanele si se pun intr-o cratita cu apa, sa fiarba la bain-marie, la foc mic, pana cand capacele se bombeaza. Atunci se stinge focul, iar borcanele se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Apoi se sterg si se depoziteaza in camara. Aceasta salata de fasole verde cu ardei este foarte buna alaturi de friptura de porc sau pui, dar si impreuna cu mancaruri de cartofi sau fasole uscata.



0
Comentarii si intrebari la: Fasole verde murata cu ardei iute

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...