Gem de afine


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Gem de afine


Gem de afine

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: eugeniaavanu


Reteta vizualizata de: 838 ori

Vezi toate retetele bucatarului (9)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 linguriţă de zamă de lămâie
2 kg afine
1 kg zahăr
200 ml apă


Mod de preparare:

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un rând de afine, un rând de zahăr, după care se lasă la macerat până a doua zi, când se adaugă 200 ml apă şi se pun la fiert. Se fierb la început la foc slab până se dizolvă zahărul, apoi la foc mai iute. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn să nu se prindă de fundul vasului în care se fierbe. Când amestecul este aproape legat, se adaugă şi zeama de lămâie care dă o culoare şi un parfum mai accentuat gemului. Se mai dă câteva clocote şi se toarnă fierbinte în borcane încălzite sau care s-au pus pe un obiect de metal ca să nu crape la contactul cu gemul clocotit. Se dau la cuptor unde se ţin, la foc foarte slab ca să se spargă, aproximativ 20 de minute. Se scot, se lasă descoperite până a doua zi, apoi se pun capacele.



0
Comentarii si intrebari la: Gem de afine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

Conopida si gogosari in otet

Se curata gogosarii, se spala bine si se pun la scurs cu gura in jos. Conopida se desface in...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...