Jeleu de portocale


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Jeleu de portocale


Jeleu de portocale

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2708 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

2 kg portocale (din care sa rezulte 750 ml. suc)
850 gr zahar
1 plic gelfix clasic


Mod de preparare:

Se spal?? portocalele ???i se storc, iar sucul rezultat se pune într-o crati?????. Gelfix-ul se amestec?? cu 2 linguri de zah??r, apoi se pune peste sucul de portocale ???i se amestec?? bine. Se pune crati???a pe aragaz, la foc mare. Când sucul începe s?? clocoteasc??, se ia de pe foc, se adaug?? restul de zah??r, apoi se pune din nou pe foc, amestecând mereu. Când începe s?? clocoteasc?? se mai las?? exact 1 min. (dup?? ceas), apoi se ia de pe foc ???i se face proba punând o linguri????? de jeleu pe o farfurioar?? ???i l??sându-l la r??cit. Mie mi s-a p??rut c?? nu e suficient de legat dup?? prob??, a???a c?? l-am mai dat în fiert cam 2 min. Dup?? care a fost ok. El este lichid cât e fierbinte. Se ia spuma (nu e obligatoriu) ???i se pune în borcane curate ???i uscate care se închid cu capac, apoi se întorc cu susul în jos pentru câteva minute.



2
Comentarii si intrebari la: Jeleu de portocale

Georgiana,    Data: 18/10/2012 05:23:37   Raspunde

Mul???umesc, m-am g???ndit c?? o s?? mearg?? bine la anumite pr??jituri ???i fursecuri, dar noi ??®l mai m???nc??m ???i pe p???ine cu unt, chiar dac?? e pu???in mai acri???or.
LALY,    Data: 05/09/2012 10:46:54   Raspunde

Ce reteta interesanta,asa ceva nu am facut niciodata.Am sa fac si eu.Felicitari.
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...