Muraturi asortate in suc propriu


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Muraturi asortate in suc propriu


Muraturi asortate in suc propriu

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2104 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

2.5 kg gogo???ari (cânt??ri???i dup?? ce au fost desf??cu???i), 2.5 kg castrave???i, 1 conopid?? mare (cca 2 kg), 1 l o???et, 1 kg zah??r, 250 gr sare, boabe de piper, boabe de mu???tar, frunze de ???elin??.


Mod de preparare:

Gogo???arii se spal??, se desfac ???i se taie felii, iar castrave???ii, sp??la???i bine ???i ei, se taie rondele (de cca 1 cm grosime). Sarea se amestec?? cu zah??rul. Într-un vas înc??p??tor se pun un rând de castrave???i, apoi unul de gogo???ari, se presar?? zah??r cu sare ???i tot a???a pân?? termin??m gogo???arii, castrave???ii, sarea ???i zah??rul. Deasupra se toarn?? o???etul ???i se las?? 24 de ore. Conopida se desface în buche???ele ???i se pune în borcane, alternând cu gogo???ari ???i castrave???i. În fiecare borcan se pun boabe de piper ???i de mu???tar, frunze de ???elin??, apoi zeama de la gogo???ari si castrave???i. Borcanele se închid cu capace ???i se sterilizeaz??: pe fundul unei crati???e se pune un prosop, se pun borcanele bine închise, se umple crati???a cu ap?? (cel mult pân?? la capacele borcanelor) ???i se pune pe foc, iar dup?? ce începe s?? clocoteasc?? se las?? cca 30 de min. Se ia de pe foc ???i se las?? a???a pân?? când se r??ce???te apa, dup?? care borcanele se ???terg ???i se depoziteaz??. Mur??turile preg??tite în felul acesta sunt gustoase, crocante ???i ???in foarte bine, chiar ???i dup?? ce borcanul a fost desf??cut, dac?? nu se consum?? repede.



0
Comentarii si intrebari la: Muraturi asortate in suc propriu

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...