Spanac conservat


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Spanac conservat


Spanac conservat

Rating   ( 1 voturi)

4 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2779 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Spanac,
aspirina simpla.


Mod de preparare:

Spanacul se spala bine.Frunzele de spanac , fara codite, se oparesc, pe rind, in aceeasi apa clocotita rasturnindu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi- pentru ciorba. Atit piureul, cit si frunzele se asaza pina la 2/3 din capacitatea borcanelor (se aleg borcane pentru o portie de mancare). Deasupra se pune cite o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cite 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se pun capace sau se leaga cu celofan si, apoi se sterilizeaza o ora in prima zi si 30 minute a doua zi. Daca se alege varianta legarii borcanelor cu celofan, atunci cand se pun la sterilizat acestea trebuie acoperite cu carpe umede, altfel exista posibilitatea ca celofanul ca crape, caz in care acesta se schimba si se pune din nou la sterilizat, separat, pentru inca 30 de minute. Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina, sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva si la congelator in pugi de naylon.



0
Comentarii si intrebari la: Spanac conservat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...