Suc de soc



Suc de soc

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2555 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 kg zahar
10-12 flori de soc mari
4-5 lamai sau un pachetel cu sare de lamaie
150 g zahar pentru caramel
8 l apa


Mod de preparare:

Zaharul se fierbe cu 3 l apa si cu sarea de lamaie sau zeama de la o lamaie, 15 minute ca sa se transforme in zaharuri mai simple. Se pune in borcane de 10 l, completand cu restul de apa rece, zeama de lamaie, coaja de la 1-2 lamai si florile de soc. Pentru culoare, se caramelizeaza zaharul (maro deschis) si, cand se formeaza putina spuma deasupra, se stinge cu 1/2 l din lichidul respectiv. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul, apoi se adauga in borcan si se amesteca bine. Borcanul se lasa acoperit cu un tifon, ca lichidul sa fermenteze 3-4 zile, amestecand cu lingura, de 3-4 ori pe zi. Se poate consuma imediat, dupa ce a fost tinut la frigider. Dupa ce sucul a devenit putin sifonat, se strecoara prin tifon dublu si se toarna in sticle care se vor astupa foarte bine cu dop de pluta, legat cu sfoara. Sticlele se vor pune la rece imediat. Dupa doua saptamani se poate consuma, cu o bautura alcoolizata. Cand se deschide sticla, sucul spumeaza ca o sampanie. Se poate pastra la rece 3-4 luni.



0
Comentarii si intrebari la: Suc de soc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...