Tocana de orez la borcan


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Tocana de orez la borcan


Tocana de orez la borcan

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: cassady


Reteta vizualizata de: 2268 ori

Vezi toate retetele bucatarului (8)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 kg ardei kapia, 3 kg rosii, 3 kg ceapa, 2 kg gogosari, 1 kg telina, 1 kg ulei, 250 d orez, 3 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 legatura frunze de telina, sare dupa gust, piper dupa gust.


Mod de preparare:

Se pune uleiul cu putina apa la incins. Se curata ceapa, morcovul si telina, apoi se dau pe razatoare (morcovul si telina) si ceapa se toaca marunt. Se pun in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie bine. Se adauga ardeiul tocat marunt, apoi se pun rosiile date prin masina. Orezul se fierbe separat si se scurge foarte bine de apa. Cand legumele au fiert si s-au inmuiat bine, se adauga orezul. Se pune usturoiul tocat marunt si se mesteca constant sa nu se lipeasca orezul. Tocana de orez se pune in borcane care, apoi, se dau la cuptor la sterilizat. Pastrati tocanita in camara sau intr-un al loc racoros si ferit de razele soarelui. 



0
Comentarii si intrebari la: Tocana de orez la borcan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...