Vinete murate


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Vinete murate


Vinete murate

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1571 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

5 kg vinete, 5 pahare frunze de telina taiate marunt, 3 pahare patrunjel si marar , 250 gr usturoi, 7 linguri sare, 5 l apa,  ardei iute dupa gust.


Mod de preparare:

Vinetele se spala si se cresteaza in lungime. Se pun in apa clocotita cu sare cam 10 minute si apoi in apa rece cam 30 minute. Cei 5 litri de apa se pune la clocotit si in ea se oparesc frunzele de telina cam 3 minute, apoi se pun la racit. In apa ramasa se pune sare si se ia de pe foc. Toate frunzele se amesteca cu usturoiul pisat si ardeiul iute si cu acest amestec se umplu vinetele in crestaturi, apoi se aseaza in borcane. Deasupra se aseaza saramura racita care trebuie sa acopere vinetele cam cu 3 cm. Se capseaza borcanele si se tin intr-un loc caldut cam 5 zile, apoi se pun la rece. Cand se servesc, vinetele se pot stropi cu putin ulei.



0
Comentarii si intrebari la: Vinete murate

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...