Zacusca de legume


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Zacusca de legume


Zacusca de legume

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 1455 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

12 vinete de marime mijlocie, 6 ardei grasi, 20 de gogosari, 1 kg ceapa, 2 pahare ulei, bulion.


Mod de preparare:

Toate acestea se coc si apoi se curata. Vinetele se lasa sa se scurga de zeama lor amara. Se toaca bine totul, se rumeneste 1 kg de ceapa cu 2 pahare de ulei. Se adauga si restul legumelor, tocate, peste vinetele tocate; se sareaza, se acopera cu bulion; se lasa pe foc, pana scade toata apa si apare uleiul. Se pune amestecul cald in borcanele mici, care se inchid ermetic si se sterilizeaza astfel: pentru borcane de 1/4 l - 75 de minute; pentru borcane de 1/2 l - 110 minute. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Zacusca de legume

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Castraveti in otet

Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste...

Ardei in otet, la borcan

Ardei ii coacem pe gratar sau pe plita, cand sau copt pe toate partile le adaugam intr-o...

Gogosari in sos tomat

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in sferturi amestecam...

Capsuni la borcan

Spalam capsunile si le dam jos coditele daca au dupa care le lasam sa se scurga de apa....

Dulceata de capsuni

Spalam capsunile si le curatam de codite. Le scurgem bine de apa si adaugam zaharul peste...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...