Zacusca de vinete


Home » Retete-culinare » Conserve-si-gemuri » Zacusca de vinete


Zacusca de vinete

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2342 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

5 kg vinete
3 kg gogosari
2 kg ardei gras
5 kg rosii
700 g ceapa
750 ml ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala, se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion. Gogosarii si ardeii se spala, se scot cotoarele apoi se taie felii. Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se toaca cu masina de tocat. Se se toaca si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp. Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pana devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute. Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem la dustulit in prima zi o ora, iar in a doua zi 1/2 ora.



0
Comentarii si intrebari la: Zacusca de vinete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gem de afine

Se curaţă afinele de codiţe, se spală şi se pun într-o cratiţă, cu zahărul, un...

Ardei iuti feliati in otet

Ardeii iuti ii spalam bine si ne apucam sa ii feliem. Ii clatim apoi in apa sa mearga in mare...

Sfecla rosie cu conopida murata

Se spala conopida se rupe buchetele sfecla se curata de coaja si se taie felii subtiri se pun...

Gem de caise

Fructele se pot pune jumătăţi sau se pot măcina prin maşina de tocat carne. Fructele se...

Conopida murata

Conopida se curata, se spala foarte bine sub jet de apa si se desface in buchetele. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...