Cus cus cu legume si ciuperci


Home » Retete-culinare » Garnituri » Cus cus cu legume si ciuperci


Cus cus cu legume si ciuperci

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: maiarux


Reteta vizualizata de: 1424 ori

Vezi toate retetele bucatarului (160)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 cana cus-cus
1 cana apa
4 linguri ulei
1 ceapa
1 cutie de ciuperci taiate (400 g)
1 ardei gras rosu
turmeric
sare, piper


Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu doua linguri de ulei si putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se opreste focul, se pune cus-cus-ul si apoi acoperim cu un capac pentru cateva minute. Intre timp curatam si spalam ceapa si ardeiul gras. Scoatem ciupercile din conserva, le trecem printr-un jet de apa si le lasam la scurs. Tocam ceapa si ardeiul gras. Punem uleiul ramas la incins si adaugam ceapa si ardeiul, le lasam sa se inmoaie. Amestecam cus-cus-ul. Adaugam ciupercile peste ceapa si ardei, apoi cus-cus-ul si mai lasam 3 minute pe foc. Apoi condimentam cu turmeric, sare si piper dupa gust.



0
Comentarii si intrebari la: Cus cus cu legume si ciuperci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Orez cu sos pesto

Ceapa taiata cuburi mici se pune la calit in ulei si dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul...

Oua cu sos de rosii

Ceapa, usturoiul si ardeiul gras se taie marunt si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-au...

Cartofi copti cu rozamrin la punga

Se curata, se spala si se taie cubulete cartofii. Se curata si se piseaza usturoiul. Intr-un...

Salata de legume in paine

Oule le fierbem tari in apa cu sare. Le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca, dupa...

Barcute umplute cu ciuperci

Spalam vinetele, le taiem pe lung si le scobim. Le dam cu sare si le lasam la scurs. Jumatate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...