Mamaliga


Home » Retete-culinare » Garnituri » Mamaliga


Mamaliga

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2734 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

450 gr malai
1 1/2 litri de apa
sare
1 lingura de ulei


Mod de preparare:

Intr-un ceaun sau intr-o cratita care nu se lipeste se pune apa la fiert, impreuna cu sare si o lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba, se presara un pumn de malai si se amesteca cu un tel sau o lingura de lemn. Se adauga apoi treptat restul de malai, amestecand incontinuu. Se fierbe la foc mic circa 30 de minute, pana cand mamaliga se desprinde usor de pe tel si de pe marginea ceaunului. Se amesteca mereu. Dupa ce a fiert, se rastoarna pe o farfurie intinsa sau pe un fund de tocat curat.
Mamaliga se serveste calda sau rece, alaturi de alte feluri de mancare, cum ar fi: Ciorba de peste , Saramura de crap , Pui cu mujdei , Pui taranesc cu rosii  etc.



0
Comentarii si intrebari la: Mamaliga

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Orez cu sos pesto

Ceapa taiata cuburi mici se pune la calit in ulei si dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul...

Oua cu sos de rosii

Ceapa, usturoiul si ardeiul gras se taie marunt si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-au...

Cartofi copti cu rozamrin la punga

Se curata, se spala si se taie cubulete cartofii. Se curata si se piseaza usturoiul. Intr-un...

Salata de legume in paine

Oule le fierbem tari in apa cu sare. Le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca, dupa...

Barcute umplute cu ciuperci

Spalam vinetele, le taiem pe lung si le scobim. Le dam cu sare si le lasam la scurs. Jumatate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...