Parmezan crocant la cuptor


Home » Retete-culinare » Garnituri » Parmezan crocant la cuptor


Parmezan crocant la cuptor

Rating   ( 1 voturi)

1 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1811 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

2 maini de parmezan ras marunt


Mod de preparare:

Avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de aprox. 20 de cm. Se pune in tava o folie de hartie cerata, decupata dupa forma tavii, cu marginile un pic ridicate.
Se presara parmezanul ras intr-un strat de grosimea unei clatite. Cu un cutit de pizza se traseaza felii in parmezan precum feliile unei pizza.
Apoi tava se baga in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius. Se lasa la cuptor pana cand parmezanul s-a topit si incepe sa se rumeneasca.
Se scoate tava, se lasa sa se raceasca si apoi usor se desprind triunghiurile de parmezan - trebuie sa fie crocante ca un biscuite proaspat.
Se pot servi alaturi de orice supa-crema, in salate sau ca decoratiune la orice fel de mancare considerati ca se potrivesc. Sunt aspectuoase si foarte gustoase.



0
Comentarii si intrebari la: Parmezan crocant la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Orez cu sos pesto

Ceapa taiata cuburi mici se pune la calit in ulei si dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul...

Oua cu sos de rosii

Ceapa, usturoiul si ardeiul gras se taie marunt si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-au...

Cartofi copti cu rozamrin la punga

Se curata, se spala si se taie cubulete cartofii. Se curata si se piseaza usturoiul. Intr-un...

Salata de legume in paine

Oule le fierbem tari in apa cu sare. Le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca, dupa...

Barcute umplute cu ciuperci

Spalam vinetele, le taiem pe lung si le scobim. Le dam cu sare si le lasam la scurs. Jumatate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...