Rosii cherry uscate la cuptor


Home » Retete-culinare » Garnituri » Rosii cherry uscate la cuptor


Rosii cherry uscate la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2410 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta dietetica
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 maini de rosii cherry (rosii, galbene sau combinate)
ulei de masline
piper
sare
cimbru uscat
otet balsamic

Optional: cateva felii de paine


Mod de preparare:

Pentru acest preparat avem nevoie de un vas de dimensiuni mici care se poate pune la cuptor. Se spala rosiile si se cresteaza putin cu un cutit in forma de cruce la codita. Se preseaza cu degetele fiecare rosie deasupra vasului pe care il folositi, astfel incat sa curga putina zeama din fiecare. Se pun apoi rosiile in vas, se pune sare, putin cimbru uscat, piper, putin otet balsamic si ulei de masline. Se amesteca usor si se baga vasul in cuptorul incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 15 minute, pana se inmoaie rosiile si devin lipicioase. Se pot servi ca atare, alaturi de alte feluri de mancare, sau puse pe felii de paine prajita.

Preparatul se recomanda la: orice supa crema, in salate calde, sandwich-uri, bruschete, alaturi de fripturi la gratar.



0
Comentarii si intrebari la: Rosii cherry uscate la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Orez cu sos pesto

Ceapa taiata cuburi mici se pune la calit in ulei si dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul...

Oua cu sos de rosii

Ceapa, usturoiul si ardeiul gras se taie marunt si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-au...

Cartofi copti cu rozamrin la punga

Se curata, se spala si se taie cubulete cartofii. Se curata si se piseaza usturoiul. Intr-un...

Salata de legume in paine

Oule le fierbem tari in apa cu sare. Le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca, dupa...

Barcute umplute cu ciuperci

Spalam vinetele, le taiem pe lung si le scobim. Le dam cu sare si le lasam la scurs. Jumatate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...