Alivenci



Alivenci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 610 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

400 gr branza de vaci
4 oua
sare
4 linguri de smantana
4 linguri de malai cernut
1 lingura de unt
2 linguri de faina


Mod de preparare:

Branza se pune intr-un castron adanc si se freaca spuma cu ouale puse pe rand. Sarezi amestecul, adaugi faina de grau mixata cu o ceasca de apa rece si malaiul amestecat tot cu o ceasca de apa rece. Amestecul acesta se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn, iar cand este gata, adaugi o lingura de unt cald. Lasi aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei o ora, dupa care ungi o tava cu grasime si-l torni in tava. Lasi aluatul sa stea si in tava o jumatate de ore, dupa care il coci la foc potrivit pana cand este usor rumenit. Feliile de alivenci se servesc cu smantana deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Alivenci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Panettone

Intr-un vas mic se combina apa si laptele cald peste care se presara drojdia. Se lasa sa stea...

Pandoro

Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa,...

Turta dulce figurine

Untul se topeste si se amesteca cu mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca in...

Papanasi romanesti

Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat...

Fursecuri cu ciocolata

Ciocolata si untul se topesc impreuna, iar oul se freaca bine cu zaharul. Faina se amesteca...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...