Baclava turceasca


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Baclava turceasca


Baclava turceasca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: gaby_gabytza


Reteta vizualizata de: 1167 ori

Vezi toate retetele bucatarului (204)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

2 pachete foi de placinta, 300 g miez de nuca, 2 linguri scortisoara, 1 lingura nucsoara, 50 g zahar, 200 g unt. Pentru sirop: 300 g zahar, 5 linguri miere, 300 ml apa plata, 1 jumatate de lamaie .


Mod de preparare:

Pregatim siropul astfel: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, iar cand s-a format un sirop stoarcem jumatatea de lamaie in el. Lasam sa fiarba inca 5 minute, apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea. Pregatim umplutura. Nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul, scortisoara si nucsoara. Topim untul si desfacem primul pachet de foi. Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta. Asezam 10 foi de placinta una peste alta, apoi punem un strat de nuca macinata, 6 foi placinta, nuca macinata si la sfarsit punem alte 4 foi. Ultima foaie o ungem cu mai mult unt. Bagam baclavaua la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit care a ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel. Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie. Siropul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam pana se raceste complet. Dupa aceea dam din nou la frigider pentru cateva ore.



0
Comentarii si intrebari la: Baclava turceasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...