Branzoaice cu urda


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Branzoaice cu urda


Branzoaice cu urda

Rating   ( 10 voturi)

3 10

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: IonelaB


Reteta vizualizata de: 9641 ori

Vezi toate retetele bucatarului (56)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 galbenusuri, 1/4 lingurita sare, 250 gr zahar, 1 kg faina, 100 gr drojdie proaspata, 1/2 unt topit, coaja rasa de la o lamaie , 1 kg urda, 3 galbenusuri pentru urda, 100 gr zahar pentru urda dupa gust, 1 legatura de marar , 200 ml lapte sau mai mult (in functie de consistenta aluatului), 1 galbenus pentru uns deasupra, 250 ml miere de salcam 


Mod de preparare:

Pentru a incepe prepararea acestor branzoaice cu urda, drojdia se freaca cu 2 linguri de zahar pana devine lichida, se adauga 150ml lapte caldut, apoi 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la dospit intr-o cana pana cand aceasta se umple. Se face un aluat din restul ingredientelor - se pun cele umede peste cele uscate, se adauga si maiaua si lapte caldut atat cat este nevoie pentru a rezulta un aluat precum cel pentru paine. Alautul rezultat se lasa la dospit o jumatate de ora dupa care se intind foi de 1cm grosime, aproximativ, si se taie patrate in mijlocul carora se adauga cate o lingura plina de amestec format din urda frecata cu zahar dupa gust, galbenusuri si marar sau chiar si stafide.Se aduna laturile patratului in forma de plic, se pun "plicurile" in tava si se mai lasa sa dospeasca inca 30 minute. Se ung deasupra cu galbenus de ou si se dau la cuptor pentru 20 minute la 175 grade. Cand sunt rumene, se scot din cuptor si se ung imediat cu miere de salcam incalzita. Sunt deeeeelicioaseeeeee!!! Pofta buna! - aluatul se face in exact acelasi fel si la masina de facut paine, rezultatul este identic.



0
Comentarii si intrebari la: Branzoaice cu urda

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...