Briose cu cafea


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Briose cu cafea


Briose cu cafea

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 270 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

4 oua, 6 linguri zahar brun, 30 ml cafea cu cardamom, 8 linguri faina, 1 lingura pudra de roscove, 1 praf de copt, 70ml frisca lichida pentru decor, 1 zahar vanilat.


Mod de preparare:

Se prepara o cafea concentrata dintr-o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea. Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun. Se adauga cafeaua racita, amestecand usor. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec. Compozitia obtinuta se toarna in formele "cescute" din silicon si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute. Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat. Dupa ce s-au copt briosele se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.



0
Comentarii si intrebari la: Briose cu cafea

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Briose porcusor cu crema de unt

Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe...

Tavalite cu nuca macinata

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se...

Placinta de mere de post

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta,...

Negrii in camasi albe

Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si impartind...

Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie

Pentru foi: batem ouale intregi spuma cu zaharul, apoi adaugam untul moale si mierea de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...