Briose cu capsuni


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Briose cu capsuni


Briose cu capsuni

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 229 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1/2 cup unt, topit si racit
1 1/4 cup zahar
1/4 lingurita sare
2 oua mari
1 zahar vanilat
coaja de la 1/2 portocala, rasa
2 1/3 cup faina
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita scortisoara
1 cup capsuni taiate
1/2 cup lapte acru
Pentru deasupra:
2 linguri scortisoara
1/4 cup zahar


Mod de preparare:

Se amesteca intr-un bol untul, zaharul, sarea, ouale, zaharul vanilat si coaja de portocala. Adauga faina, praful de copt, nucsoara si scortisoara. Se adauga capsunile taiate, eu am folosit capsuni congelate. Acum se adauga laptele acru si se amesteca usor. Se pune in formele pentru briose. Se presara cu scortisoara si restul de zahar. Se tin la cuptor cam 20 de minute sau pana iese scobitoarea curata.



0
Comentarii si intrebari la: Briose cu capsuni

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Panna cotta

Laptele impreuna cu frisca se un intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba,...

Mousse de ciocolata

Intr-un vas se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu romul. Ciocolata...

Prajitura cu branza de vaci si capsuni

Blat - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se...

Negresa cu branza de vaci

Untul topit partial il mixam pana se intareste din nou, adaugam zaharul si mixam pana obtinem...

Gogosi cu morcov

Se amesteca totul foarte bine. Nu puneti prea mult vin, daca sunt prea moi nu o sa se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...