Briose cu mere si iaurt


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Briose cu mere si iaurt


Briose cu mere si iaurt

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: IonelaB


Reteta vizualizata de: 1057 ori

Vezi toate retetele bucatarului (56)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

175 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 125 gr zahar, 1 varf sare, 15 ml ulei, 100 ml iaurt, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 100 gr mere rase, pe razatoarea mare, 1/4 lingurita scortisoara.


Mod de preparare:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade - cel electric sau la foc mediu - cel pe gaz. 2. Intr-un bol mare adaugam zaharul, uleiul, oul, esenta de vanilie si iaurtul si mixam bine. 3. Incorporam merele rase. 4. Cernem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea, le adaugam compozitiei cu mere si amestecam usor pana la omogenizare, nu mai mult. 5. Umplem de 3 sferturi hartiutele de briose, le lasam sa stea cateva minutele si le dam la cuptor pentru 20 minute, pana cand se rumenesc.



0
Comentarii si intrebari la: Briose cu mere si iaurt

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Briose porcusor cu crema de unt

Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe...

Tavalite cu nuca macinata

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se...

Placinta de mere de post

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta,...

Negrii in camasi albe

Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si impartind...

Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie

Pentru foi: batem ouale intregi spuma cu zaharul, apoi adaugam untul moale si mierea de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...