Briose cu mere si iaurt


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Briose cu mere si iaurt


Briose cu mere si iaurt

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: IonelaB


Reteta vizualizata de: 1205 ori

Vezi toate retetele bucatarului (56)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

175 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 125 gr zahar, 1 varf sare, 15 ml ulei, 100 ml iaurt, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 100 gr mere rase, pe razatoarea mare, 1/4 lingurita scortisoara.


Mod de preparare:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade - cel electric sau la foc mediu - cel pe gaz. 2. Intr-un bol mare adaugam zaharul, uleiul, oul, esenta de vanilie si iaurtul si mixam bine. 3. Incorporam merele rase. 4. Cernem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea, le adaugam compozitiei cu mere si amestecam usor pana la omogenizare, nu mai mult. 5. Umplem de 3 sferturi hartiutele de briose, le lasam sa stea cateva minutele si le dam la cuptor pentru 20 minute, pana cand se rumenesc.



0
Comentarii si intrebari la: Briose cu mere si iaurt

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulada cu gem

Se mixeaza ouale cu zaharul, dupa care treptat se adauga si restul ingredientelor. Se...

Cornuri cu unt

Intr-un vas se desface drojdia cu 150 ml lapte caldut si 10 g zahar. Se adauga 125 g faina,...

Salam de biscuiti cu rahat

Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile...

Bulgarasi cu nuca si visine

Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe...

Prajitura cu branza proaspata si visine

Drojodia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...