Bucte cu crema de vanilie si ananas


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Bucte cu crema de vanilie si ananas


Bucte cu crema de vanilie si ananas

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2497 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr f?„?’in?„?’ alb?„?’
1 lingurita sare
100 gr zah?„?’r pudr?„?’
90 gr unt
120 ml lapte
25 gr drojdie proasp?„?’t?„?’
3 ou?„?’ u??β„?or b?„?’tute
esen??β€??„?’ de portocale ??β„?i/sau vanilie
40 gr unt topit

Pentru crem?„?’:
200 ml lapte
40 gr zah?„?’r
esen??β€??„?’ de vanilie
2 g?„?’lbenu??β„?uri
20 gr amidon
20 gr unt
buc?„?’??β€?ele de ananas dezhidratat ??β„?i/sau ciocolat?„?’ (facultativ)


Mod de preparare:

Aluatul: se pun pe foc laptele împreun?„?’ cu 50 grame de unt (din cele 90) ??β„?i se las?„?’ pân?„?’ se tope??β„?te untul, apoi se d?„?’ deoparte ??β„?i se las?„?’ s?„?’ se r?„?’ceasc?„?’ pu??β€?in. Când amestecul este c?„?’ldu??β€?, se adaug?„?’ drojdia ??β„?i se amestec?„?’ pân?„?’ se dizolv?„?’, apoi se pune în ma??β„?ina de pâine împreun?„?’ cu ou?„?’le, zah?„?’rul, sarea, esen??β€?a ??β„?i f?„?’ina. Se fr?„?’mânt?„?’ aluatul ??β„?i se las?„?’ la dospit aproximativ o or?„?’ ??β„?i jum?„?’tate.
Între timp se face crema: se fierbe laptele cu 20 grame de zah?„?’r. G?„?’lbenu??β„?urile se freac?„?’ cu restul de 20 grame de zah?„?’r pân?„?’ se albesc, apoi se adaug?„?’ amidonul. Când laptele clocote??β„?te, se toarn?„?’ treptat peste g?„?’lbenu??β„?uri, amestec?„?’nd continuu, ??β„?i se fierbe pe baie de aburi pân?„?’ c?„?’nd se îngroa??β„??„?’. Se adaug?„?’ esen??β€?a de vanilie ??β„?i se las?„?’ s?„?’ se r?„?’coreasc?„?’ pu??β€?in (s?„?’ nu mai fie fierbinte), apoi se adaug?„?’ untul ??β„?i se amestec?„?’ bine. Se r?„?’stoarn?„?’ aluatul pe o suprafa??β€??„?’ pres?„?’rat?„?’ cu f?„?’in?„?’ ??β„?i se aplatizeaz?„?’ ca s?„?’ ias?„?’ tot aerul. Se împ?„?’ture??β„?te formând un sul care se taie în 15 p?„?’r??β€?i egale. Fiecare bucat?„?’ de aluat se aplatizeaz?„?’, se pune la mijloc o linguri??β€??„?’ de crem?„?’, câteva buc?„?’??β€?ele de ananas dezhidratat ??β„?i/sau ciocolat?„?’, apoi se adun?„?’ marginile deasupra cremei, formând o bil?„?’. Bilele se pun în tava uns?„?’ cu unt ??β„?i apoi se ung cu ce a mai r?„?’mas din cele 90 de grame de unt. Bilele se pun destul de apropiate între ele, iar când vor cre??β„?te, se vor lipi între ele; eu am folosit o tav?„?’ de 36 x 24 cm. Se acoper?„?’ cu un prosop ??β„?i se las?„?’ la dospit la c?„?’ldur?„?’ aprox. o or?„?’ sau pân?„?’ î??β„?i dubleaz?„?’ volumul. Se înc?„?’lze??β„?te cuptorul la 190??°C. Se toarn?„?’ cele 40 gr. de unt topit peste chifle ??β„?i se coc 25 de min. (sau pân?„?’ devin aurii). Sunt foarte pufoase ??β„?i delicioase, mai ales c?„?’ldu??β€?e.



0
Comentarii si intrebari la: Bucte cu crema de vanilie si ananas

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...