Bulgarasi de nea


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Bulgarasi de nea


Bulgarasi de nea

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 1310 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 7 oua, 10 lg zah?„?’r, 120 gr f?„?’in?„?’, 1 praf de copt, 3 lg cacao, 3 lg ulei. Pentru crem?„?’: 1 litru de lapte, 7 lg amidon, 10 lg zah?„?’r, 250 gr unt, 2 lgt esen??β€??„?’ de vanilie. Pentru ornat: 300 gr nuc?„?’ de cocos, 100 gr ciocolat?„?’.


Mod de preparare:

Pentru blat: se separ?„?’ ou?„?’le. G?„?’lbenu??β„?urile ??β„?i zah?„?’rul se pun într-un castron ??β„?i se mixeaz?„?’ bine, se adaug?„?’ în ploaie f?„?’ina, praful de copt, cacaoa ??β„?i se amestec?„?’ u??β„?or, apoi se adaug?„?’ uleiul ??β„?i se amestec?„?’. Albu??β„?urile se bat spum?„?’, ??β„?i se adaug?„?’ la compozi??β€?ia cu g?„?’lbenu??β„?uri, la început câte o lingur?„?’ ??β„?i se amestec?„?’ u??β„?or pân?„?’ când se încorporeaz?„?’ toat?„?’ spuma. Compozi??β€?ia se toarn?„?’ în tava (40 x 29 cm. ) tapetat?„?’ cu hârtie de copt ??β„?i se coace la 180??°C cca 20 min. (pân?„?’ trece testul scobitorii). Se las?„?’ la r?„?’cit. Între timp se face crema: se amestec?„?’ amidonul cu zah?„?’rul ??β„?i 100 ml. lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Când laptele fierbe, se adaug?„?’ compozi??β€?ia de amidon ??β„?i se pune din nou pe foc, amestecând continuu pân?„?’ când crema se îngroa??β„??„?’. Se adaug?„?’ esen??β€?a de vanilie ??β„?i se las?„?’ la r?„?’corit. Când crema este caldu??β€??„?’ se adaug?„?’ câte un cubule??β€? de unt la temperatura camerei ??β„?i se amestec?„?’ pân?„?’ se încorporeaz?„?’ în crem?„?’ ??β„?i tot a??β„?a pân?„?’ se termin?„?’ untul. Din blatul rece se decupeaz?„?’ cercule??β€?e care se taie în dou?„?’ pe grosime, pe o parte se întinde o linguri??β€??„?’ de crem?„?’ ??β„?i se acoper?„?’ cu cealalt?„?’ parte. Marginile se ung cu crem?„?’ ??β„?i se t?„?’v?„?’lesc prin cocos, apoi pr?„?’jiturica se a??β„?eaz?„?’ pe baz?„?’, se unge cu crem?„?’ ??β„?i deasupra ??β„?i se d?„?’ prin cocos, dându-i-se form?„?’ de bulg?„?’re. Bulg?„?’ra??β„?ii astfel ob??β€?inu??β€?i se a??β„?eaz?„?’ pe un platou ??β„?i se decoreaz?„?’ cu ciocolata topit?„?’ pe baie de aburi.



0
Comentarii si intrebari la: Bulgarasi de nea

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...