Chec cu cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Chec cu cirese


Chec cu cirese

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1049 ori

Vezi toate retetele bucatarului (79)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul saptamanii


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

2 ou, 10 linguri zahar, 250gr faina, 8 linguri lapte, cirese proaspete sau din compot. 
 


Mod de preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se mai mesteca putin pana se incorporeaza; se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pun deasupra ciresele, la care s-au scos samburii si au fost date in prealabil prin putina faina ca sa nu lasa prea multa zeama; se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 min la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 15-20 minute cu o scobitoare daca s-a facut. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e gata si se stinge focul. Se poate presara zahar pudra pe deasupra (cat inca e fierbinte).



0
Comentarii si intrebari la: Chec cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Foietaj cu dovleac

Dovleacul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar, scortisoara dupa gust si zaharul...

Cozonac pufos

Se cerne faina intr-un bol de plastic si se lasa la temperatura camerei impreuna cu restul...

Prajitura cu visine si bezea

Se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si...

Portocale cu ciocolata amara

Se taie portocalele in felii subtiri de 7-8 mm. Se fierbe zagarul vanilat cu zaharul in 100...

Gogosi cu mere

Se curata merele de coaja, se scot casutele cu samburisi se trec prin razatoarea cu ochiuri...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...