Ciocolata de casa


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Ciocolata de casa


Ciocolata de casa

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 2122 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

250 gr zahar, 125 gr margarina, 125 ml apa, 400 gr lapte praf, 5 linguri cacao, migdale, fistic, 1 lingura otet (optional).


Mod de preparare:

Intr-o craticioara se pune zaharul, apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina, apoi se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf si cacaoa, care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase (eu n-am facut-o ca n-ar mai crede maruntelele ca am facut-o eu daca nu gasesc deloc cocoloase). Se adauga migdalele si fisticul, bineinteles ca se pot adauga si alte feluri de nuci si stafide. Ciocolata de casa se pune intr-o tava si se lasa peste noapte sa se intareasca. 



0
Comentarii si intrebari la: Ciocolata de casa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...