Ciocolata in doua culori


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Ciocolata in doua culori


Ciocolata in doua culori

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 437 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

300 gr zahar, 150 ml apa, 1 pachet margarina, 500 gr lapte praf, 100 gr cacao, zeama si coaja de la o lamaie , 100 gr nuca, 100 gr alune prajite usor si zdrobite, zahar vanilat.


Mod de preparare:

Se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie 7 minute din momentul cand da in locot. Se imparte siropul in 2 parti egale si se pune in fiecare cate o jumatate de pachet margarina, amestecand pana se topeste. In prima jumatate se pun 300 gr lapte praf si se amesteca bine, sa se omogenizeze. Se adauga coaja de lamaie, 1-2 pliculete zahar vanilat si alunele prajite usor si zdrobite. Se amesteca bine si se toarna calda in tava unsa dinainte cu putin ulei sau unt topit. In cealalta jumatate, care se mai incalzeste putin, se pun 100 gr cacao si 200 g lapte praf cernute impreuna. Se adauga esenta de rom, se amesteca bine sa fie ca o pasta densa. Se adauga nuca, se mai amesteca si se toarna usor cu lingura sa se lipeasca bine de prima compozitie. Se pune la rece si se taie cu un cutit usor incalzit cand este bine intarita. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Ciocolata in doua culori

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turta dulce figurine

Untul se topeste si se amesteca cu mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca in...

Papanasi romanesti

Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat...

Fursecuri cu ciocolata

Ciocolata si untul se topesc impreuna, iar oul se freaca bine cu zaharul. Faina se amesteca...

Strudel cu mere

Se taie si se curata merele, se scot semintele, apoi pulpa se taie cuburi sau se dau pe...

Chec de post cu mere si stafide

Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...